Informatie

Op deze pagina vindt u nuttige informatie over parkeerterrein Zeelust.

Weten of de vlag omhoog (geen honden op het strand) of omlaag (wel honden op het strand) is? Kijk en volg dan de Facebook-pagina van Zeelust.


Parkeerkosten Zeelust 2018

De zomertarieven voor het parkeren bij Zeelust zijn alsvolgt;

Dag (max. 1 hele dag) € 5,00
Avond - Na 17.00u aankomen € 3,00

De parkeerkosten dienen vooraf te worden voldaan, contant of met Pin

Prepaid kaarten

Koop een prepaid parkeerkaart en ontvang 20% extra gratis
Betaal € 25,- en ontvangt € 30,- parkeertegoed
Betaal € 40,- en ontvangt € 50,- parkeertegoed.

2 uur of korter € 2,50
Langer dan 2 uur € 5,00
Aankomst na 17:00u € 2,50

Prepaidkaarten zijn 12 maanden geldig.


Rolstoel op het strand

Rolstoel op het strand icoon Parkeerterrein Zeelust is in Wassenaar het officiële uitleenpunt van strandrolstoelen voor het Wassenaarse strand. Bij Zeelust staan 4 “Jutters” (waarvan 2 met zwenkwielen), een strandrollator en een Tiralo (waarmee minder validen zelfs de zee in kunnen).


De strandrolstoellen kunt u afhalen bij de parkeerplaats en zijn te gebruiken tussen 9.00u 's morgens en 22.00u ’s avonds. Na de zomermaanden tot maximaal zonsondergang en in de wintermaanden zijn de Jutters alleen de weekeinden van ong. 9.00u tot 17.00u te leen.


De strandrolstoelen zijn gesponsord door de volgende bedrijven: Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW), De Wassenaarse Bouwstichting, Stichting Muilwijk Ooms, Rotaryclub Wassenaar-ter Horst en Van der Slik Consultancy. De nieuwste Jutter is cadeau gedaan door Vegro verpleegartikelen.


Honden op de Wassenaarseslag

Verboden voor honden op het strand Gedurende het zomerseizoen van 15 mei tot 15 september is het extra druk op het Wassenaarse strand. Om ook in deze drukke periode één en ander in goede banen te leiden, gelden gedurende dit seizoen extra regels.
Gedurende het zomertijdvak is het verboden honden mee te nemen op het strand tussen 7.00 en 19.00 uur. (lees de nieuw 'Slecht weer regeling')

Waar mogen honden loslopen in de zomer?
Voor hondenbezitters die overdag met hun hond langs het strand willen wandelen, is een speciaal gedeelte van het strand gereserveerd. Dit deel bereikt u via de strandafgang tussen de strandpalen 91 en 92. Vanaf deze strandafgang tot aan de grens met Katwijk zijn honden toegestaan en mogen ze ook loslopen.

Klik hier voor de route naar het zuidenlijk gelegen hondenstrand

De Ganzenhoek is een mooi natuurgebied waar diverse wandelingen zijn uitgezet door bos- en duingebied. Tevens lopen er in een gedeelte van het duin wilde Fjordenpaarden en Galloway runderen los. Er is dus een grote kans dat u deze dieren ziet tijdens uw wandeling. In het Ganzenhoek bos moeten de honden aan de lijn van maart tot en met augustus.

 

Slecht weer regeling

Vanaf 2014 wordt op proef de 'slechtweerregeling' ingevoerd. Wanneer het gedurende het zomertijdvak 18 graden Celsius of lager is of als er neerslag valt, zijn paarden, honden en visactiviteiten op het strand wel toegestaan tussen de strandpalen HP 91,50 en HP 92,75 tussen 9.00 en 19.00 uur. De gemeentelijke toezichthouders maken de slechtweerregeling bij dit deel van het strand voor de Wassenaarse Slag dagelijks bekend door het (laten) hijsen van vlaggen.

  • Als de vlaggen zijn gehesen dan zijn paarden, honden en visactiviteiten niet toegestaan tussen de strandpalen HP 91.50 en HP 92.75 tussen 9.00 en 19.00 uur.
  • Als de vlaggen niet zijn gehesen dan zijn paarden, honden en visactiviteiten wel toegestaan tussen de strandpalen HP 91.50 en HP 92.75 tussen 9.00 en 19.00 uur.

 

Weten of de vlag omhoog (geen honden op het strand) of omlaag (wel honden op het strand) is? Kijk en volg dan de Facebook-pagina van Zeelust.Prepaid kaarten parkeerterrein zeelust

Ook dit jaar weer kan bij parkeerterrein Zeelust met een Prepaid parkeerkaart betaald worden. Bij het inrijden van het parkeerterrein voert u uw kaart in, in plaats van een kaartje trekken. Bij het uitrijden voert u nogmaals uw kaart in.

Dat is niet alleen gemakkelijk, maar het levert ook nog eens 20 procent korting op de parkeertarieven op. Bij aanschaf van een prepaid kaart ter waarde van € 40,- ontvangt u namelijk € 10,- tegoed extra op uw prepaid kaart gestort. Bij het in- en uitrijden wordt het saldo weergegeven in het display.

U kunt prepaid parkeerkaarten kopen bij de beheerders van het parkeerterrein. Zij zijn altijd te vinden op het parkeerterrein of in het aangrenzende pand naast het terrein. De prepaid kaarten hebben een geldigheid van 12 maanden na aankoop.